Kenangan Semalam Part I

Allahumma solli a'la sayidina muhammad, waa'la sayidina muhammad.
Allah, Allah, Allah
Abu Hurairah r.a berkata:"Setiap kali datangnya tahun baru,membuat aku risau dan resah kerana, semakin singkat umurku, semakin dekat ajalku, semakin tipisnya waktu pengampunan Allah terhadapku, semakin dekatnya hari perhitunganku.."

Benarlah cakap orang tua-tua, remaja adalah mereka yang menentukan masa depan sesebuah negara. Dan 4 Julai 2014 genap umur gadis pingitan *kononnya yang bercita mahu jadi seorang cikgu tadika ini menyambut ulangtahun yang ke 18 tahun. Tahun 2014 jugaklah yang membuka matanya melihat dunia luar. *mata dah ada empat sekarang, haha

2013- tamat spm,
2014- 
Januari-March  kerja part time sementara menunggu keputusan keluar. dengan hati yang lara, kaki pun melangkah keluar dengan niat untuk mencari kerja demi sebiji handphone. .
March  keputusan spm pun menyusul keluar. Dan seperti yang dijangka, Alhamdulillah . lalalala
April-May  usah dipersoalkan kemana aku menghilang. kerana terpaksa aku melangkah pergi



*gambar papan kenyataan untuk wirawati dorm4. tqsm uolls.  
gambar lain kita save dalam memori masing2 ya! jadikan memori terindah tika kita bersamaヽ(•‿•)ノ

June  Alhamdulillah, aku bakal melalui kehidupan yang panjang bersama bakal-bakal pemegang diploma pengurusan hartanah .. keputusan yang perlu aku kucup ketika masih di PLKN Sg Bakap. Mungkin sukar namun berbaloi. KUISAS DAN MATRIKS, hold on. haha~


jujur bila dapat tahu aku ditawar kos Dip. Pengurusan Hartanah, first impression was like "yeah! aku kayo" haha! teruk gila, dan aku ingat lagi waktu hari pertama, ISNIN first class pukul 8 pagi, di ANNEX 3 Fakulti Senibina Perancangan dan Ukur. Aku sesat. :*   class pukul 8, 7.30 dah keluar dan nasiblah sebab jenis aku bukan yang malu bertanya so main point, malu bertanya sesat jalan kn. go straight and jumpa senior lah kott , dia pun mmg tgh kelam kabut nak g kelas 

aku: assalamualaikum, kakak kat mne annex 3? 'sambil tunjuk no bilik yang tertera dalam hp Lenovo 369i yang aku beli guna gaji bulan kedua'
**kat u majoriti nya sebaya so more easy kalau straight to the point. tayahh kakak-abg. sebab nnti mesti ada yang cakap kau kurangajo. sbb muka tua tp muda. vice versa. 

Kakak: waalaikumsalam ..'dan dia pun tunjukkan arah yang betul kat aku.
aku: terima kasih banyak. 'feeling thankful dan nyesal gila tak pakai waze ...ahhh~

masih segar dalam ingatan, first class was Building Technology (RES 117) and lecturer started  with intro about the subject and ice breaking. .beihh. Hari berganti hari, Alhamdulillah, roommate yang happening, jiranmates yang enjoying, classmate yang funnying. 
*nothing to say..lalalala~

dan raya tahun ni adalah paling sempoi setelah anak-anak mak dan ayah meningkat dewasa. no more boria, no more sedondon.. sebab semuanya beli tak serentak dan kesuntukan masa yang amat sangat untuk hangout sesama. along raya belah pagi, then keja. abang raya belah ptg sbb pagi keja. but, Alhamdulillah, enjoy eventhough rasa kekurangan. kesederhanaan is the most important thing.

*diary dlm phone. .


~one big happy family, In syaa Allah. 

tqsm for reading.
by:afifah

Sekejap.

Bismillahirrahmanirrahim.
Allahumma solli a'la sayidina muhammad, waa'la sayidina muhammad.
Allah, Allah, Allah

Dah lama tak mengupdate kan. Semester dua baru sahaja bermula, assignment dah kena check-in-list, update last date kena hantar, TAPI masih di dunia 2014 kan? Boleh chill dulu ta? HAHA. In syaa Allah, tggu KENANGAN SEMALAM. akan menyusul sebelum tirai 2015 dibuka ya!

"Muslim yang baik adalah yang dapat menegur dan menerima teguran dengan hati yang senang"

HATI

Wideshawl Chiffon MURAH


Bismillahirrahmanirrahim.
Allahumma solli a'la sayidina muhammad, waa'la sayidina muhammad.
Allah, Allah, Allah

Semmentara cuti masih berbaki sisa ni, nak review shawl chiffon yang memang termurah dari harga pasaran. Hanya RM30 sehelai include postage seluruh malaysia. Camne? Dah la cantik,flowy je bila kena angin, murah pula tu. Sy dah beli dua cuba sblm review ni, bila adik tengok dia nak satu pula,, aduhai!! Namun demikian, sy seorang kakak yang baik lg budiman, bagi sajalah..

HAHA!






Kalau nak order, boleh tinggalkan komen kat bawah ya, atau email ke fifah1996@gmail.com
Subject: Order tudung
Nak borong pun boleh, ok!

Feedback Poitive Customer: 



Antara pelanggan yang menggayakan Wideshawl Chiffon Murah.

Wassalam,
suci

D'RZKY WORLD SOLUTION.

Bismillahirrahmanirrahim.
Allahumma solli a'la sayidina muhammad, waa'la sayidina muhammad.
Allah, Allah, Allah.







REAL BIZ,Sykt Berlesen,Halal 100%Bumiputera.
TERBUKTI DI JAMIN TIDAK ADA KERUGIAN JIKA IKUT STEP STRATEGI KAMI.
Peluang buat biz hanya depan komputer,laptop,tablet,smartphone.
Tak perlu jumpa org,
Tak perlu keluar rumah,
Tak perlu jual barang.
Biz ini modal semua mampu untuk bantu org susah hidup selesa.
Bukan biz modal mahal2 yg buat Orang kaya bertambah kaya.
Modal rm110 = potensi sehari RM1200 berulang kali
Modal rm320 = potensi sehari RM3600 berulang kali
Modal rm730 = potensi sehari RM8400 berulang kali
Modal rm1550 = potensi sehari RM18000 berulang kali
Modal rm3200 = potensi sehari RM37200 berulang kali.

Tinggalkan komen dan no telefon dibawah.
saya akan whatsapp segera. 
saya takkan tunjukkan komen ni pd sesiapa.


cinta. . .

Bismillahirrahmanirrahim.
Allahumma solli a'la sayidina muhammad, waa'la sayidina muhammad.
Allah, Allah, Allah.

palingkan hati dari terus menerus menerima cinta . 
aku sudah lelah menjaga hati manusia
cukup sudah hati mereka 
tiada lagi selepas ini

aku tidak mahu melihat mereka merana
dek kerana cinta yang tidak mampu ditanggung jiwa
jiwa ini kecil sahaja
namun diuji sebesar makna

Bittaufiq Wannajah

Bismillahirrahmanirrahim.
Allahumma solli a'la sayidina muhammad, waa'la sayidina muhammad.
Allah, Allah, Allah.

Subhanallah Alhamdulillah,
Cepat sungguh masa berlalu kan, pejam celik pejam celik, skrang dah habis semester satu dah pun. Alhamdulillah, semester pertama yang Ya Allah. Hebat. Hebat dugaannya, hebat hebat saingannya.
Dari hari pertama menjejak dunia  universiti, ditambah minggu orientasi yang betul-betul menguji keimanan, haha ..
siapa yang pernah mengalami minggu orientasi ni boleh angkat tangan. .

Program: Diploma Pengurusan Hartanah
Kod Kursus: AP115

kos terbaik yang Allah pilihkan untuk aku. Alhamdulillah, hebat. Ilmu Allah yang perlu aku kuasai, in shaa Allah. namun, cita cita yang dah jadi permanent selama-lamanya macam mana. .?
ya, aku takkan pernah lupa, sebab itulah cita cita yang aku kejar untuk menguji kesabaran aku pada masa hadapan, ,#gurutadika
doakan aku dan sahabat aku lulus dengan jayanya final exam semester satu yang lepas. .
#prayforus
#layan gambar


#sahabatbaikaku

Semakin jauh. .

Bismillahirrahmanirrahim. . .
Assalamualaikum br0 sis

S s s shuh, shuh.. berhabuk! Hachem . ! Ya Allah da lamanya tak menulis. Keras habis jari-jemari menekan huruf di papan keyboard. Hadoi *~' Na tukar skin pun habis lupa cara main code. Baru beberapa bulan. . Ni kalau setahun ta jenguk blog mau lupa password teruih. Haha!

Ok, ok, na story satt. .
Aku baru balik dari kem PLKN . !
senior: na cakap best letew~
junior: oh no! scared :'8 haha. Alhamdulillah! Sempat sebulan lebih ja, mohon pelepasan awal untuk mengejar satu lagi cita-cita selepas tamatnya zaman persekolahan. Cewahh ayat! **matluthfi

Mungkin rezeki aku la kan, dapat 3 tempat yang aku teringin sangat nak p sebelum menduduki peperiksaan S.P.YEM,
*MATRIKULASI
*UNIVERSITI
*KUISAS -(Kolej Universiti Islam Sultan Azlan Shah)

Berserabut habih dok pikiaq nak terima tawaran mana. . dah la duk kat kem plkn. Tiga hari ambil masa untuk fikir dan dengar nasihat/pandangan kawan2 terbaik kat sana. Tiga hari beb! baru nak sambung belajar, ni kalau nak kawin ni mau amik tiga tahun. Haha! Melawak :]

So aku decide, orang pertama yang aku bagitau adalah mak. Of course! Aku kan anak mak dengan ayah. Euuww!.. Anak manja. Yes! Aku anak manja. Who cares?

Jadi doakan aku untuk berjaya di mana kedudukan aku sekarang sehingga berjaya capai kejayaan yang aku impikan. . Aku doakan semua kawan-kawan aku yang baru atau yang lama. .

#throwback
Batch '96. SMK DR. BURHANUDDIN.
qilah: Usaha chaiyok!
fau dan mekda: semoga ukhuwah kita kekal walau dimana kita berada. Amin!
finaz, hanis, waney: Fighting!
wirawati dorm4 plkn sri impian: