Kenangan Semalam Part I

Allahumma solli a'la sayidina muhammad, waa'la sayidina muhammad.
Allah, Allah, Allah
Abu Hurairah r.a berkata:"Setiap kali datangnya tahun baru,membuat aku risau dan resah kerana, semakin singkat umurku, semakin dekat ajalku, semakin tipisnya waktu pengampunan Allah terhadapku, semakin dekatnya hari perhitunganku.."

Benarlah cakap orang tua-tua, remaja adalah mereka yang menentukan masa depan sesebuah negara. Dan 4 Julai 2014 genap umur gadis pingitan *kononnya yang bercita mahu jadi seorang cikgu tadika ini menyambut ulangtahun yang ke 18 tahun. Tahun 2014 jugaklah yang membuka matanya melihat dunia luar. *mata dah ada empat sekarang, haha

2013- tamat spm,
2014- 
Januari-March  kerja part time sementara menunggu keputusan keluar. dengan hati yang lara, kaki pun melangkah keluar dengan niat untuk mencari kerja demi sebiji handphone. .
March  keputusan spm pun menyusul keluar. Dan seperti yang dijangka, Alhamdulillah . lalalala
April-May  usah dipersoalkan kemana aku menghilang. kerana terpaksa aku melangkah pergi



*gambar papan kenyataan untuk wirawati dorm4. tqsm uolls.  
gambar lain kita save dalam memori masing2 ya! jadikan memori terindah tika kita bersamaヽ(•‿•)ノ

June  Alhamdulillah, aku bakal melalui kehidupan yang panjang bersama bakal-bakal pemegang diploma pengurusan hartanah .. keputusan yang perlu aku kucup ketika masih di PLKN Sg Bakap. Mungkin sukar namun berbaloi. KUISAS DAN MATRIKS, hold on. haha~


jujur bila dapat tahu aku ditawar kos Dip. Pengurusan Hartanah, first impression was like "yeah! aku kayo" haha! teruk gila, dan aku ingat lagi waktu hari pertama, ISNIN first class pukul 8 pagi, di ANNEX 3 Fakulti Senibina Perancangan dan Ukur. Aku sesat. :*   class pukul 8, 7.30 dah keluar dan nasiblah sebab jenis aku bukan yang malu bertanya so main point, malu bertanya sesat jalan kn. go straight and jumpa senior lah kott , dia pun mmg tgh kelam kabut nak g kelas 

aku: assalamualaikum, kakak kat mne annex 3? 'sambil tunjuk no bilik yang tertera dalam hp Lenovo 369i yang aku beli guna gaji bulan kedua'
**kat u majoriti nya sebaya so more easy kalau straight to the point. tayahh kakak-abg. sebab nnti mesti ada yang cakap kau kurangajo. sbb muka tua tp muda. vice versa. 

Kakak: waalaikumsalam ..'dan dia pun tunjukkan arah yang betul kat aku.
aku: terima kasih banyak. 'feeling thankful dan nyesal gila tak pakai waze ...ahhh~

masih segar dalam ingatan, first class was Building Technology (RES 117) and lecturer started  with intro about the subject and ice breaking. .beihh. Hari berganti hari, Alhamdulillah, roommate yang happening, jiranmates yang enjoying, classmate yang funnying. 
*nothing to say..lalalala~

dan raya tahun ni adalah paling sempoi setelah anak-anak mak dan ayah meningkat dewasa. no more boria, no more sedondon.. sebab semuanya beli tak serentak dan kesuntukan masa yang amat sangat untuk hangout sesama. along raya belah pagi, then keja. abang raya belah ptg sbb pagi keja. but, Alhamdulillah, enjoy eventhough rasa kekurangan. kesederhanaan is the most important thing.

*diary dlm phone. .


~one big happy family, In syaa Allah. 

tqsm for reading.
by:afifah

2 comments:

salmiah awang said...

seronok bila semua keluarga sporting.

Nabila Syifa said...

melawat blog u :)